Steelandt.Declercq Architecten is gestart als een ambitieus nevenproject van 2 jonge architecten. Sinds 2012 is dit uitgegroeid tot een volwaardig architectenkantoor met verschillende medewerkers.

We zijn als architectenbureau actief in verschillende niches. Van Utiliteitsbouw (industriebouw, kantoren, winkels, ….) ,over gevelrenovatie – en restauratieprojecten, sociale woningbouw tot meergezinswoningen, eengezinswoningen en interieurprojecten. Dit voor zowel nieuwbouw als verbouwingen.

Ieder project zien we als een uitdaging, mits er voldoende visie en creativiteit mee samengebracht kan worden. Onze instelling is om van elk architectuurproject een unieke beleving te maken met aandacht voor lichtinval, zichtassen, kwaliteitsvolle ruimtes, uitgepuurde vormgeving, duurzaamheid en comfort.

We willen het architectuurproject en de beleving hierin naar een hoger niveau tillen. Ons streefdoel is om tot een symbiose tussen comfort, functionaliteit en vormgeving te komen die in balans is met het vooropgestelde budget.

De bestaande projectlocatie wordt uitgelicht en geanalyseerd, dit zowel stedenbouwkundig op omgevingsniveau als ingezoomd op de site zelf. De pro’s en contra’s van de verschillende facetten worden vergeleken en besproken. Het bestaande programma en de indeling van een pand wordt telkens in vraag gesteld. Door analyse en onderzoek komen we met enkele rake ingrepen tot een verrassend uitgangspunt, anders dan vooropgesteld, maar daarom niet minder een antwoord biedend op hetgeen de bouwheer wil.

Door deze andere visie op een project geven we onze opdrachtgevers een totaal andere beleving en ervaring mee, net onze betrachting.

Hebben jullie bouw - of verbouwplannen?
We nodigen jullie graag uit voor een kopje koffie en een vrijblijvend gesprek bij ons op kantoor.